Colleen Bell szerint a korrupció még mindig súlyos probléma a régióban

-


A Magyarország és az Egyesült Államok közötti gazdasági kapcsolatok erősek, de még erősebbek lehetnek az „akadályok” megszüntetésével - mondta Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet az Amerikai Kereskedelmi Kamara rendezvényén Budapesten. A nagykövet az akadályok között említette a korrupciót, amely szerinte továbbra is súlyos gond a régióban. A kormánnyal, a civil szervezetekkel és az üzleti élet szereplőivel folyamatosan együttműködnek az átláthatóságért és a gazdasági kapcsolatok erősítéséért - jelentette ki.

Colleen Bell azt mondta, mióta Budapesten van, több Magyarországon tevékenykedő amerikai cég is jelentett be beruházást. Az amerikai vállalatok vezetőivel pedig többször is egyeztetett a magyarországi lehetőségekről.

Szemerkényi Réka washingtoni magyar nagykövet arról beszélt, hogy Magyarország és az Egyesült Államok gazdasági kapcsolatai még sosem voltak olyan erősek, mint most. A nagykövet azt mondta, az Egyesült Államok a legnagyobb Európán kívüli befektető Magyarországon, az itt befektetett amerikai működőtőke elérte a 9 milliárd dollárt, több mint 1700 amerikai cég mintegy 90 ezer embernek ad munkát Magyarországon. A magyar kormány eddig tíz amerikai céggel kötött stratégiai együttműködési megállapodást.