Clintonra fog szavazni a volt republikánus elnök

-

A volt elnök szándékáról a Kennedy-klán egyik tagja beszélt.


Idősebb George Bush nem Donald Trumpra szavazna az elnökválasztáson, hanem demokrata párti riválisára, Hillary Clintonra. Ezt a Kennedy-dinasztia szivárogtatta ki – írja a Politico. A 92 éves Bush – akinek a fia, George W. Bush is elnök volt – eddig nem akart állást foglalni, ami önmagában jelzés volt, hogy elégedetlen a republikánusok jelöltjével. Azt, hogy Bill Clinton feleségére voksolna, Kathleen Hartington Kennedy Townsend, Maryland volt helyettes kormányzója, a néhai Robert F. Kennedy szenátor lánya szivárogtatta ki.

Townsend hétfőn a Facebook-oldalán fényképet jelentetett meg, amelyen kezet fog az idősebbik Bushsal, a fotóhoz csatolt szövegben pedig azt írta: „Az elnök azt mondta nekem, hogy Hillaryra fog szavazni!” Townsend ezt megerősítette a Politicónak adott interjúban. Azt mondta, hogy hétfőn Maine-ben találkozott a volt elnökkel, aki elárulta neki, hogy a demokrata jelöltre adja majd voksát. Bush szóvivője, Jim McGrath kitérő választ adott a kérdésre. Az elnök ötven nap múlva magánemberként fogja leadni saját szavazatát, és addig nem mond véleményt az elnökválasztási kampányról – mondta McGrath.

Bush és a volt first lady, Barbara Bush az év elején részt vettek másik fiuk, Jeb elnökjelöltségért folytatott sikertelen kampányában. Sokatmondó, hogy a volt elnökök – az idősebb és az ifjabb Bush – nem vettek részt a republikánus konvención, ahol Trumpot hivatalosan is elnökjelöltté választották. Mindkét Bush-kormányzat számos egykori magas beosztású illetékese bejelentette már, hogy Clintont támogatja a botrányos megjegyzéseiről és vehemenciájáról ismert Trump ellenében.