Clinton alelnökjelöltje is nő lehet

Fotó: Getty Images / Win McNamee

-

A balos demokrata Elizabeth Warren eddig Sanderst támogatta. Most átállt Clinton oldalára, aki ezek után belengette, hogy esetleg alelnökének jelöli.


Joe Biden alelnök és a demokraták balszárnyán álló befolyásos Elizabeth Warren is bejelentette, hogy támogatja a volt külügyminiszter, Hillary Clinton elnökjelöltségét.

Joe Biden, akit korábban sokan nógattak, hogy induljon a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, csütörtökön este bejelentette, hogy támogatja Hillary Clinton elnökjelöltségét.


Hillary Clinton – „Van vér a pucájában”


Csütörtökön este támogatásáról biztosította Hillary Clintont Elizabeth Warren massachusettsi szenátor is, aki először a Boston Globe című lapnak, majd az MSNBC televízió sztárműsorvezetőjének, Rachel Maddownak fejtette ki álláspontját.


Elizabeth Warren – „megvan a képessége”


Warrent a Demokrata Párt úgynevezett balszárnyának politikusaként tartják számon, s az előválasztási folyamatban mindvégig Clinton vetélytársát, Bernie Sanders szenátort támogatta. Azt követően változtatott véleményt, hogy Obama elnök csütörtök délután bejelentette: Hillary Clinton elnökjelöltségét támogatja.


„Azért támogatom Hillary Clintont, mert küzdő típus, van vér a pucájában”

– fogalmazott a szenátor.


Hillary Clinton nagyra tartja Elizabeth Warrent. Ezt maga Clinton mondta az egyik legjobban értesült amerikai médium, a Politico munkatársának. A demokraták várható elnökjelöltje a nagy vetélytársról, Bernie Sandersről nem szólt dicsérő szavakkal, de Warrent hosszasan méltatta. Kiválóan képzett politikusnak tartotta, akivel mindenképpen szeretne együtt dolgozni.


„Warrennak megvan a képessége ahhoz, hogy az alelnököm legyen”

– idézte a Politico Clintont. Igaz, a Clintonnal interjút készítő újságírónő azt is megjegyezte, hogy a kölcsönös tisztelet ellenére, a két politikusnő között nincs szoros barátság.