Clinton a feketékhez szólt, Trump a korrupció kivizsgálását ígérte

Fotó: AFP / DSK

-

Bernie Sanders is megjelent vetélytársa kampányrendezvényén.


Néhány nappal az elnökválasztás előtt a jelöltek támogatói buzdítanak szavazásra: Donald Trump felesége Pennsylvaniában kampányolt, míg Hillary Clinton mellett Barack Obama mondott beszédet Floridában – írja az Euronews. Csütörtökön mindkét elnökjelölt azokra az ingadozó államokra koncentrált, ahol akár el is dőlhet az elnökválasztás: Trump Észak-Karolinában azt mondta: ha rajta múlik, Clinton korrupt ügyeinek lesznek következményei.

Észak-Karolinában Clinton mellett Bernie Sanders és a hiphop előadó, Pharrell Williams is megjelent a kampányrendezvényen. Clinton azt mondta, hogy Trumpnak fogalma sincs a feketék helyzetéről, ezért beszél róluk lésajnálóan és általánosítva, miközben az amerikai történelemben és a mai kulturális és üzleti életben komoly szerepük van.

Magát a rendezvényt Sanders, az egykori demokrata rivális is élőben közvetítette Facebook-oldalán.Pharrell Williams szerint Clinton személye a biztosíték arra, hogy a feketékkel szemben ne fordulhassanak elő ismét visszaélések. Williams szerint Amerika nem volt mindig igazságos a feketékkel, de Clinton ebben tudna segíteni. Ezek után felszólította a nőket, hogy legyen bármilyen pártszimpátiájuk, november 8-án támogatniuk kell Clintont a saját érdekükben is.


A RealClearPolitics felmérése szerint nagyon szoros verseny várható: Hillary Clinton támogatottsága 47 százalék, míg Donald Trumpnak 45,3 százaléka van.

Az Egyesült Államokban az ingadozók mellet több olyan állam is van, ahol éppen hogy átvette az egyik elnökjelölt a vezetést, ilyen többek között Colorado, Nevada vagy New Hampshire. Ezek az államok pedig sokkal többen vannak, mint azok, amelyeket egészen biztosan megnyernek majd a jelöltek.