Civilek haltak meg a szíriai bombázásban

-

Az Iszlám Állam területét támadták az ismeretlen repülők.


Legalább 22 civil, közöttük 10 gyermek halt meg Szíria keleti részén az Iszlám Állam kezén lévő egyik falu elleni légicsapásokban. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja emigráns szervezet szerint egyelőre nem tudni, hogy melyik katonai erő bombázott.

Az áldozatok két család tagjai voltak a Deir-ez-Zór kormányzóságban található Hodzsnából. A települést szinte teljes egészében az Iszlám Állam ellenőrzi, és gyakran támadják az Egyesült Államok vezette koalíció repülőgépei.

Deir-ez-Zór az egyetlen szíriai kormányzóság, amely szinte teljes egészében az Iszlám Állam kezén van. A Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű erők csak az azonos nevű tartományi székhelyet ellenőrzik. Az Irakkal szomszédos tartomány a második legnagyobb Szíriában Homsz után.

Az Iszlám Állam ellen több katonai offenzíva folyik Irakban és Szíriában. Szíriában a terrorszervezetet mindenekelőtt az amerikai vezetésű koalíció, Törökország, a szíriai hadsereg és orosz szövetségese támadja az északi Aleppó és Deir-ez-Zór, valamint a dzsihadisták fő erősségének számító Rakka tartományban.