Citromtorta, ének és tangó Ferenc pápa szülinapján

Fotó: Getty Images / Franco Origlia

-

De nem a buliról szól a mai nap sem.


Jorge Mario Bergoglio a bíborosok körében vágta fel a tortát a Santa Marta-házban, ahol él - közölte Federico Lombardi, a Vatikán szóvivője. A sütemény a Vatikán közvetlen közelében lévő egyik cukrászdából származik, és a december 8-án kezdődött szentév logója díszítette.

A pápa születésnapján sem pihen: a római Termini főpályaudvaron kialakított, hajléktalanokat segítő új pihenőhely péntekre tervezett látogatására készül.

Már a szerdai általános audiencián is felköszöntötték a pápát, Valentina Alazrakitől, a Televisa mexikói médiaközpont vatikáni tudósítójától kapott születésnapi tortát is, melyet a „mexikói nép” küldött. Ők februárban várják Ferenc pápát.

A Szent Péter téren szerdán az audiencián 15 ezer zarándok gyűlt össze, akik dalban kívántak boldog születésnapot a pápának.

A téren háromezer tangótáncos is megjelent, hogy az argentin származású pápa tiszteletére táncoljanak. Ferenc pápa többször elmondta, hogy fiatalkorában tangózott és nagyon szerette Astor Piazzolla zenéjét. Egy spanyol énekescsoport rögtönzött koncerttel köszöntötte a pápát, aki 1936. december 17-én született Buenos Airesben.


Tavaly is táncoltak


Tavaly így ünnepelte