Cinikusnak tartják az RTL válaszát a kézisek

Fotó: AFP Photo / AFP Photo

-

Reagált a kézilabda szövetség elnöke Kolosi Péter RTL-főnök levelére, miután a tévés azzal magyarázta, hogy a csatorna a válogatott meccs vége helyett átkapcsolt a lottóhúzásra, hogy nem lett volna probléma, ha nem másfél perccel később kezdik a meccset.


Kolosi Péter szerint ők már májusban szóltak a szövetségnek, az aznapi műsoruk szoros, így nem tudnak minden csúszáshoz alkalmazkodni. Vetési Iván ezzel szemben azt mondja, a mérkőzés felvételének tanúsága szerint a valós kezdés előtt 1 perc 22 másodperccel már minden felvezető ceremónia véget ért, a csapatok készen lettek volna a kezdődobásra.

„Az RTL Klubon közvetített mérkőzéseken megszokott módon a csatorna munkatársa ezúttal is a zsűriasztal mögött állt, hogy elindítsa a mérkőzést. Amennyiben sürgetőleg lépett volna fel, a találkozó hamarabb is elkezdődhetett volna, azonban erről nem volt szó. Emellett a csatorna egy munkatársa sem tájékoztatta az MKSZ egyetlen képviselőjét sem a mérkőzés folyamán, hogy felmerülhet probléma a találkozó teljes közvetítésével. Ha erre felhívják figyelmünket, talán még a szünet után is orvosolható lett volna a probléma”.
Vetési azt is nehezményezte, hogy a Hatoslottó-sorsolás műsorvezetője azzal érvelt beköszönésében, hogy a találkozó már eldőlt. „A valóságban a találkozó még nem dőlt el annak lefújásakor sem, hiszen június 15-én kerül sor a szlovéniai visszavágóra, és csak a párharc összesített győztese szerepelhet a 2015-ös férfi kézilabda-világbajnokságon. Minden sportrajongó tudja, hogy egy ilyen párharcban minden gólnak óriási jelentősége lehet”. A sportvezető ugyanakkor leszögezte, hogy A Magyar Kézilabda Szövetség részéről az esetet lezártnak tekinti.