„Cibálta a haját, kicsavarta az ujjait” – kiborult Sastin edzője

Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK / AFP / ATTILA KISBENEDEK

-

Wöller Ákos, a női birkózók szövetségi kapitánya kiborult, mert kvóta nélkül zárt a csapata, pedig Sastin Mariannát (58 kg) biztos éremesélyesként kezelték.


Miután a japán legenda, a háromszoros olimpiai- és kilencszeres világbajnok Icso Kaori a negyeddöntőben legyőzte, vigaszágra került. Ezzel előzetesen számolt is, hiszen Icsót 12 éve senki nem győzte le, csakhogy a vigaszágon sem jött össze a győzelem. Elég lett volna megverni Elif Yesilirmakot a kvótához, de a világbajnok magyar versenyző passzívan birkózott, míg az Eb-bronzérmes török gyakran kapkodott felé, a hajához, az arcához, de ezért nem büntette a bíró. Sastin végül 5-2-re kikapott, a magyar csapat újabb napot zárt kvóta nélkül.


Wöller Ákos, a nők kapitánya megvédte Sastint, aki „azt csinálta, amit kellett”, majd emelt hangon azt mondta, „olyan nincs, hogy a török


hatszor cibálta a haját, hússzor belekapott az arcába, ötször csavarta ki az ujjait, és ezt csinálta egész meccsen.

Direkt felhívták a figyelmet az ilyenekre a bírói értekezleten, de nem történt semmi. Ez van, itt tart a magyar sportdiplomácia, hogy el lehet csalni így meccset. Egy ágra lehet rakni három világklasszist, miközben a másik ágon csupa olyan birkózott, akiket Mariann idén agyonvert.”