Chris Froome-nek hiányoznak a doppingellenőrök

Fotó: Getty Images / Chris Graythen / Getty Images / Chris Graythen

A Tour címvédője csalódott, miután kéthetes edzőtáborozása alatt egyszer sem kellett mintát adnia, viszont van olyan kerekes is, akit ötször is ellenőriztek egy hónapon belül.


A 29 éves brit kerékpáros, aki idén kihagyta a Giro d’Italiát, a Twitteren közölte: nagyon csalódott, amiért egyszer sem kellett mintát adnia a doppingellenőröknek a tenerifei edzőtáborozás során.  A Tour címvédője jelezte: szerinte nem szerencsés, ha a szezonnak ebben a részében nincsenek ellenőrzések. Úgy gondolja, hogy a sportágba vetett bizalmat is javítaná, ha sűrűbbek lennének a vizsgálatok.

A Sky csapat brit versenyzőjén kívül a spanyol üdülőhelyen készült Vincenzo Nibali és Alberto Contador is. Utóbbi hosszabb idő után tér majd vissza Franciaországba, miután doppingvétség miatt 2012-ben eltiltották, illetve visszamenőlegesen megfosztották 2010-es győzelmétől.

Nibali közben már reagált is Froome panaszára: azt írta, hogy az elmúlt egy hónapban ötször ellenőrizték, igaz, egyszer sem Tenerifén.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) közben a kritika hatására vizsgálatot indított az ügyben, egyúttal közölte: a versenyen kívüli ellenőrzések nagyon fontos részét képezik a doppingellenes harcnak.

A Tour július 5-én kezdődik.