Chile kiejtette a címvédő Uruguayt a Copa Americán

Fotó: MTI/EPA/EFE / Mario Ruiz

-


Elsőként a házigazda chilei válogatott jutott a legjobb négy közé a labdarúgó Copa Americán, miután a csütörtöki első negyeddöntőben Mauricio Isla 80. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a címvédő uruguayi csapatot. Az elődöntős mezőny ma, illetve holnap alakul ki véglegesen.

Hazai pályán, egy nagy válogatott tornán találtam be, ez volt a legfontosabb gól pályafutásom során" - nyilatkozta boldogan a lefújást követően a győztes találat szerzője.

Uruguay Isla góljánál már emberhátrányban játszott, miután a csatár Edinson Cavanit második sárga lapja miatt a 63. percben kiállította a játékvezető. A 88. percben pedig kilenc főre fogyatkozott a címvédő, a védő Jorge Fucile szintén a második sárga miatt kényszerült idő előtt elhagyni a pályát.

"Amikor olyan incidensek végén villan a piros lap, amelyeket nem előzött meg szabálytalanság, azt keserű szájízzel tudjuk csak tudomásul venni" - nyilatkozta az elégedetlen uruguayi szövetségi kapitány, Óscar Tabárez. "Nem szerettem volna ilyen körülmények között veszíteni." - tette hozzá.

Chile ellenfele az elődöntőben a Bolívia-Peru mérkőzés nyertese lesz, a másik ágon az Argentína-Kolumbia és a Brazília-Paraguay találkozók győztesei találkoznak majd a fináléba jutásért.

pénteken játsszák:

Bolívia–Peru, Temuco 1.30

szombaton játsszák:

Argentína–Kolumbia, Vina del Mar 1.30
Brazília–Paraguay, Concepción 23.30