Chewbacca viaszfrizurájára hárman figyelnek – a hét képei

Fotó: AFP / JUSTIN TALLIS

-

Dögös Charlize Theron, egymást fotózó magyar politikusok, homokvihar és menekültprobléma a hét képein.


Széchenyi Krisztián táncművész meglátogatja oldalági őse, az 1645–1710 között élt Széchenyi Pál kalocsai érsek múmiáját ideiglenes helyén, a Magyar Természettudományi Múzeum Embertani Tárának múmiagyűjteményében.


Salvador fővárosától nem messze, Panchimalcóban minden évben megrendezik a Panchimalco Virág- és Pálmafesztivált.


Sztárparádé a 68. Cannes-i Filmfesztivál megnyitóján. Ez évben – a cannes-i fesztiválok történetében először – két fő fogja betölteni a nagyjátékfilmek zsűrielnöki posztját: az 1991-es fesztiválon Arany Pálmát nyert, és a rendezvényre azóta is rendre visszatérő amerikai filmes testvérpár, Joel és Ethan Coen.


Az utolsó simításokat végzik a Madame Tussauds Múzeumban a Star Warsból ismert Chewbacca viaszbábun.


Gyalogos siet az esti viharban az indiai Jammu városban.


Két szervezet is tüntetett szerdán a fővárosban, az ápolók magasabb bért és életpályamodellt követeltek. A képen az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség tüntetői vonulnak az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé, ahol csatlakoztak a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tüntetőihez.


A thai hadsereg helikopterei élelmiszer-szállítmányt dobtak a rohingya menekülteknek, akiket csempészeik a nyílt tengeren hagytak. Délkelet-Ázsiában az utóbbi napokban akut menekültválság alakult ki, miután a Mianmarban üldöztetett muszlim rohingya kisebbség tagjai ezrével indultak útnak embercsempészek segítségével, rossz állapotú bárkákon, hogy a környező országokban keressenek menedéket és boldogulást.


Fényképezkedő pár a kelet-kínai Kasgarban tomboló homokvihar idején.


Füst gomolyog Szanaában 2015. május 12-én, miután a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi szövetség újabb légicsapást mért a síita húszi felkelők állásaira.


Katonák vették körül szerdán a burundi állami tévé székházát Bujumburában, miután a hadsereg egyik tábornoka azt állította, hogy eltávolította tisztségéből Pierre Nkurunziza elnököt. Az államfő emberei tagadják, hogy sikerült a puccs.


Nepálban nem nyugszik a föld. Katmandu óvárosában az emberek a szabadban alszanak, félve az éjszaka folyamán egy újabb földrengéstől. Május 12-én újabb, a Richter-skála szerinti 7,4-es erősségű földrengés volt Nepálban.


A svájci Yves Rossy, becenevén Rakétaember (alul) saját tervezésű és készítésű repülőszerkezetével repül Dubaj légterében a mesterséges Dzsumeira Pálma-sziget felett a francia Vince Reffett kíséretében.


Lendvai Ildikó; Mécs Imre

Mécs Imre volt országgyűlési képviselő fényképezi Lendvai Ildikót, a Magyar Szocialista Párt volt elnökét Mandur László Faltól falig című fotókiállításának megnyitóján az Örkény Könyvesbolt Cultiris Galériájában. A volt szocialista parlamenti alelnök 2004 és 2015 között készült képeiből összeállított tárlat június 27-ig látogatható.


Charlize Theronnak nem volt szüksége „villantásra”, annyira vonzotta a tekintetet, hogy el is lopta a show-t a vörös szőnyegen.


Hazaárulás vádjával kivégezték az észak-koreai védelmi minisztert, mivel elaludt egy olyan eseményen, amelyen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is jelen volt.