Chelsea–ManUnited-csata Lukakuért

Fotó: AFP / OLI SCARFF

-

Romelu Lukaku kijelentette, távozni szeretne az Evertontól, mert trófeákat szeretne nyerni. Habár a Manchester United állítólag 65 millió fontot is megadna érte, ő egykori klubjához, a Chelsea-hez szerződne.


A 23 éves belga válogatott támadó két éve szerződött a Chelsea-től 28 millió fontért az Evertonhoz, előtte egy szezont kölcsönben már lehúzott a liverpooliaknál. Három teljes idénye alatt 104 bajnokin 43 gólt lőtt, minden szériát figyelembe véve 127 meccsen 61-szer volt eredményes.

Az idény végeztével és Roberto Martinez menesztése után Lukaku eldöntötte, távozni szeretne az Evertontól. Az angol és amerikai források megemlítik, hogy Lukakuért Chelsea–Manchester United-versenyfutás várható.


Lukaku ott lesz a belga válogatottal az Eb-n


„Tudom már, mit szeretnék. Trófeákat akarok nyerni” – szögezte le a Daily Mailnek a majd 100 kilós támadó. „A Chelsea-nél megtanultam a leckém. Elérkeztem ahhoz a ponthoz, ahol jó döntést kell hoznom a karrierem szempontjából.


Tudom, hogy új időszak kezdődik az Evertonnál, de ideje, hogy új sorokat írjak az önéletrajzomban.”

Amikor rákérdeztek nála, hogy a Chelsea lesz-e a befutó, sejtelmesen csak annyit felet, hogy „meglátjuk”. Az Everton tárgyalási pozícióját az sem segíti, hogy a Sevilla elnöke kijelentette, nem engedi háromszoros Európa-liga-győztes vezetőedzőjét, Unai Emeryt Liverpoolba.

Lukakut természetesen összehozták a Manchester Uniteddel is, néhány jól értesült szerint akár 65 milliót is készek lennének letenni a belgáért, de José Mourinho esetleges érkezése keresztülhúzhat minden számítást. A portugál mester ugyanis nem játszatta az akkor 20 húsz éves csatárt a Chelsea-nél, inkább kölcsönadta az Evertonhoz.