Charlie Sheen HIV-pozitív

Fotó: DPA / HUBERT BOESL

-

Többen zsarolták, és kizárt, hogy bárki elkapta volna tőle a betegséget – mondta Sheen egy tévéműsorban.


Sheen betegsége már korábban kiszivárgott, de az NBC Today Show című műsorában – ahogy az várható volt – a színész hivatalosan is bejelentette.

„Azért vagyok itt, hogy bevalljam: tényleg HIV-pozitív vagyok – és egyben véget is vessek a féligazságok terjedésének és támadásoknak, illetve minden káros történetnek, amely mások egészségét veszélyezteti” – mondta a tévéműsorban. Négy éve tud a betegségéről, és kizártnak tartja, hogy bárkit megfertőzött volna, mert a partnerei mind konzultáltak az orvosával – mondta. Azt is mondta, hogy nem tudja biztosan, hogyan kapta el a betegséget, a műsorban megszólaló orvosa szerint pedig Sheen nem AIDS-es.

Amióta Sheen betegsége kiszivárgott az elmúlt hetekben, több olyan vád is érte a színészt, miszerint több nővel úgy feküdt le az elmúlt években, hogy nem szólt nekik betegségéről. Bree Olson pornószínésznő, akivel Sheen négy éve együtt élt, a hír kiszivárgása után nem sokkal kiírta a Twitterre, hogy épp nagyon stresszes, mert a HIV-teszt eredményét várja. Nem nevezte meg Sheent, csak azt írta, hogy pletykálnak róla, hogy egy volt barátja HIV-pozitív, és hogy erről ő sem tud többet. Mindenesetre ő „tiszta”, írta ki.


-


Sheen az interjúban azt mondta, hogy többen próbáltak belőle pénzt kizsarolni az elmúlt években cserébe azért, hogy a betegsége ne kerüljön nyilvánosságra, például egy prostituált, aki lefotózta a gyógyszerét, és azzal fenyegetőzött, hogy eladja a fényképet a sajtónak.

A műsor házigazdája, Matt Lauer arról is kérdezte a színészt, hogy miért folytatta korábbi életmódját – pl. miért vitt fel az otthonába prostituáltakat – azt követően is, hogy kiderült számára, hogy HIV-pozitív. Sheen azt mondta, hogy azért, mert depressziós volt.

Sheen betegsége nyílt titok pár hete Hollywoodban, miután egy online lapban megjelent egy írás egy meg nem nevezett HIV-pozitív sztárról, de épp annyi utalással benne, hogy ki lehessen találni: Sheen az.