Charlie Kaufman elszállt animációs filmje is nyert Velencében

Fotó: MTI/AP / Andrew Medichini

-

Az Arany Oroszlánt a venezuelai Desde Allá (Messziről) nyerte. Robert Pattinson filmjét is díjazták, amelyben egy később fasisztává cseperedő kisfiút nevelget.


A venezuelai Lorenzo Vigas Desde Allá (Messziről) című filmje kapta a legjobb alkotásnak járó Arany Oroszlán díjat a 72. Velencei Filmfesztiválon szombaton este. A film egy gazdag caracasi férfiról szól, aki szegény fiataloknak fizet pénzt azért, hogy hazavigye és bámulja őket – nem ér hozzájuk, csak a tekintetével tolakszik be az intim szférájukba.


Desde Allá


A zsűri Nagydíját az Anomalisa nyerte, Charlie Kaufman és Duke Johnson stop-motion animációs filmje. Ez az agyas forgatókönyveiről (A John Malkovich-menet, Egy makulátlan elme örök ragyogása) ismert Kaufman első rendezése a Philip Seymour Hoffman főszereplésével készült, nagyszerű Kis-nagy világ óta.


Charlie Kaufman és Duke Johnson Velencében


A legjobb első filmnek az amerikai Brady Corbet rendezte Childhood of a Leadert választották. A történelmi drámában, amely egy későbbi fasiszta politikus gyerekkoráról szól az első világháború alatti Németországban, Robert Pattinson és A nimfomániásból ismert Stacy Martin játsszák a főszerepeket.