Ceferin megtartaná Platini reformját

Fotó: AFP / JURE MAKOVEC

-

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) élére pályázó szlovén Aleksander Ceferin megtartaná a 24 csapatos Eb-t.


A jelenleg a szlovén szövetség első embereként dolgozó sportvezető az olasz La Gazzetta dello Sport című sportnapilapnak beszélt terveiről. Az Eb 24 csapattal remek, a drukkerek között is sikert aratott, igaz, talán egy kicsit hosszú így a torna mondta Ceferin, akit a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) is támogat az UEFA tisztújításán. A mostani formájában ráadásul a kisebb országoknak is több lehetőségük van kijutni rá.”


Ceferint ennek kapcsán kérdezték a nemzetközi szövetség (FIFA) svájci-olasz elnökének, Gianni Infantinónak a világbajnokságot érintő bővítési tervéről is, mellyel kapcsolatban már kevésbé volt lelkes, szerinte ugyanis a résztvevők számának 32-ről 40 válogatottra növelésével már „egy kicsit túl sok lenne”.


Gianni Infantino, a február 26-án megválasztott FIFA-elnök


A szlovén elnök a lapnak elárulta, hogy úgy érzi, jó helyzetből várja a jövő szerdai választást, ám nem akarja elbízni magát.

Úgy érzem, én vagyok az esélyes, ugyanakkor még senki nem nyert addig, amíg meg nem választották” – jegyezte meg Ceferin, akinek a holland Michael van Praaggal, illetve az UEFA jelenlegi spanyol alelnökével, Angel Maria Villarral kell megküzdenie az elnöki posztért az athéni kongresszuson.

További tervei közül kiemelte, hogy az UEFA elnökeként elsődleges kérdésként kezelné a stadionokon belüli biztonság megoldását. Szerinte az UEFA nem tehet úgy tovább, mintha nem létezne ez a probléma. Ezzel kapcsolatban a franciaországi Eb-n történtekre is emlékeztetett, melyen több mérkőzésen is botrányos jelenetek játszódtak le a lelátókon.