Cecil, az oroszlán képe lebegett New York felett

Fotó: AFP / KENA BETANCUR

-

A híres zimbabwei oroszlán mellett egy sor veszélyeztetett állatfaj képét vetítették az Empire State Buildingre. Látványosság, figyelemfelhívás és marketingakció is volt egyben.


Óriási, nagyjából 100x50 méteres képeket vetített szombaton este New York emblematikus épülete, az Empire State Building oldalára a tengerek védelméért küzdő Oceanic Preservation Society, hogy így hívják fel a figyelmet a veszélyeztetett fajok védelmére.


In memory of #CecilTheLion! We MUST come together to protect these iconic animals. Start here: http://bit.ly/1H7XAkO

Posted by Racing Extinction on 2015. augusztus 1.

Az akciót a Cecil néven ismert, egy amerikai fogorvos által július elején Zimbabwében levadászott hím oroszlán nevével és képével reklámozták, amelynek pusztulása általános felháborodást váltott ki, de 160 különféle, a kihalás szélén álló állatfaj képei is megjelentek: emlősök, madarak és hüllők egyaránt.


The Oceanic Preservation Society (OPS) is projecting images of endangered species onto our south side to highlight their...

Posted by Empire State Building on 2015. augusztus 1.

Az Epire State Buildingre már régóta vetítenek szombat esténként színes fényeket és képeket, de a szervezők szerint ez volt az első eset, hogy mozgókép is megjelent a műsorban. Az akció nemcsak egy természetvédelmi akció volt, hanem egy marketingesemény is: a Discovery Channel tévécsatorna által készített, decemberben adásba kerülő Racing Extinction (vagyis a Fajok kihalása) című dokumentumfilmet reklámozza.