Casillasszal az utolsó évben csak báboztak volna Madridban

Fotó: NurPhoto / Oscar Gonzalez

-

Legalábbis a kapus így érezte utolsó realos szezonjában. Egyszer majd megírja egy könyvben, hogy miért kellett elhagynia a klubot.


Iker Casillas tavaly nyáron 16 szezon után hagyta el a Real Madridot. Ahelyett, hogy legenda lett volna a Bernabéu Stadionban, a csapat rossz szezonjának egyik bűnbakjaként kellett távoznia.

Az idei szezonban a Porto csapatát szolgáló 166-szoros spanyol válogatott kapus az XL Semanal című magazinnak adott interjút, amelyből a Marca szemezgetett. A legfontosabb kérdés persze az volt, hogy miért döntött tavaly nyáron a távozás mellett?


Iker Casillas nem akart a madridi vezetőség játékszere lenni


„Döntenem kellett, hogy maradok, vagy hagyom, hogy bizonyos emberek bábként játszanak velem. Az előbbit választottam, kiléptem és végre levegőhöz jutottam. Én madridi karrierem minden egyes napján a Real érdekeit tettem az első helyre. Ha ehelyett inkább a saját érdekeimet nézem, akkor viszont az egész helyzet egy cirkusszá vált volna, különösen az utolsó szezonomban" – mondta a Real Madridban 725 mérkőzésen pályára lépő Casillas.

Nyílt titok volt, hogy a kapus és a Real akkori edzőjének, José Mourinhónak a viszonya a szezon során visszafordíthatatlanul elromlott. Mourinho részben őt tette felelőssé az öltözői megosztottság miatt.


Nem lettek a legjobb barátok José Mourinhóval


„Kettőnk rossz kapcsolata valóban megosztotta a játékosokat – mondta Casillas. – Rendkívül kényelmetlen helyzet volt, hogy két ember kapcsolata ennyire megromlott az öltözőben. Mindenki úgy érezte, hogy valamelyik oldalra kell állnia ebben a vitában."

Casillas megígérte, hogy karrierje befejeztével majd megírja, hogy igazából mi is történt Madridban.