Carlos Ortega még nem talált magának új csapatot

-

Az MVM Veszprémtől szeptemberben menesztett spanyol edző még Pesten él, tárgyal a Veszprémmel, és nem haragszik utódjára.


Az MVM Veszprém a csapat várakozáson aluli idénykezdetére hivatkozva szeptemberben bontotta fel a csapat vezetőedzőjének, Carlos Ortegának a 2017 júniusáig érvényes szerződését.

A spanyol szakember azóta is Budapesten él a családjával, feleségével és négy iskoláskorú gyerekével, és egyelőre nem talált magának új csapatot.


Carlos Ortega egyelőre Magyarországon keresi az új irányt


„A kézilabdacsapatok az idény végén, jóval ritkábban annak félidejében szoktak új edzőt szerződtetni, közvetlenül a szezon kezdete után viszont csak elvétve. Velem szeptember 21-én közölték, hogy nincs tovább szükség a munkámra. Hol van az a csapat a világon, amelyik Carlos Ortega elbocsátásáról értesülve azonnal ajtót mutat az edzőjének, és lecsapva rám, kedvező ajánlattal keres meg? Ilyen csak a mesében történik meg” – nyilatkozott a szakember a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

Ortega így maradt Magyarországon, ami azért is hasznos, mert még nem zárt le minden ügyet Veszprémben.

„Amint minden tisztázódik, felkészülhetünk a karácsony előtti hazaköltözésre. Szerettem Magyarországon élni és dolgozni, a szerződésem felbontása ellenére is sok szép emlék marad meg bennem” – mondta.

Ortega azt is hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem haragszik a helyét – egyelőre ideiglenesen – átvevő korábbi másodedzőjére, Jaiver Sabatéra, akivel a jövőben nagyon szívesen dolgozna újra együtt.