Cápáktól hemzsegő vízben írt történelmet egy úszónő

Fotó: Thinkstockphotos / Thinkstockphotos

-

Az új-zélandi Kim Chambers az első nő, aki átúszta a Farallon-szigetek és San Francisco közötti 50 kilométeres távot, melyet az egyik legveszélyesebbnek tartanak a világon.


A 38 éves sportoló péntek este ugrott a hideg vízbe a Farallon-szigeteknél, majd 17 óra elteltével érte el a híres hidat, a Golden Gate-et. Útján egy hajó követte, amelyen édesanyja mellett egy 16 tagú csapat is volt, ők az úszóra leselkedő veszélyeket igyekeztek elhárítani.

"Megpillantottam a Golden Gate-et és amikor az ember azt látja, már tudja, hogy oda el kell jutnia, de nagyon-nagyon nehéz volt" - nyilatkozott Chambers a KTO televíziónak.



Eddig négy férfi teljesítette a távot, mely a szigeteknél élő elefántfókákért rendszeresen odalátogató nagy fehér cápák miatt veszélyes. Chambers arra az időszakra tervezte az úszást, amikor a szezonálisan ott vadászó cápák távol vannak, csak az állandó "lakosoktól" kell tartani.

“Imádom a tengert, de azért persze van abban valami félelmetes, amikor úgy úszol, hogy alattad csak a sötét mélység van, tele cápákkal. Azt gondolják rólam, bolond vagyok, hogy cápák közé merészkedem, de ez az ő élőhelyük, hol lennének máshol? Szerintem csodálatos teremtmények" - magyarázta az úszó a San Francisco Chronicle-nek.

Chambers korábban balett-táncos volt és azért kezdett úszni, hogy felépüljön a balesetből, melyben majdnem elvesztette az egyik lábát.