Cápa támadt meg egy szörföst, a barátja mentette meg az életét

-

Hősként méltatták hétfőn a helyi híradások azt az ausztrál férfit, aki szombaton kimentette barátját a tengerből, miután a szörföst összeharapdálta egy cápa Ausztrália keleti partjainál.


A 38 éves kétgyermekes Dale Carron súlyos sérüléseket ejtett a tengeri ragadozó, ám barátja segítségére sietett és kimenekítette őt a vízből. A tengerparton egy széttépett pólóból készített nyomókötés segítségével próbálta meg elállítani a vérzést, amíg a mentők megérkeztek.


Carr életveszélyes sérüléseket szenvedett, a mentők a Sydneytől 320 kilométerre északra fekvő Port Macquarie kórházába vitték. A helyi vízi mentők az esetet a térségben július végén történt hasonló cápatámadáshoz hasonlították, amikor egy súlyosan megsebesített szörföst szintén barátja mentett meg. Akkor a szörfdeszka lábrögzítő köteleit használták érszorítóként, hogy csillapítsa a sebesülések okozta vérzést.

Ez volt idén a tizenkettedik cápatámadás Új-Dél-Wales szövetségi állam partjainál, soha ilyen sokat nem regisztráltak még egyetlen esztendőben.