Cápa harapott meg egy brazil turistát

-

Cápa harapott a karjába annak a brazil turistának, aki a Fernando de Noronha-szigetcsoport partjainál búvárkodott hétfőn. A szigetcsoport közelében soha nem történt még cápatámadás.


A súlyos sebesültet kedden meg kellett operálni, állapota stabil - közölte a szigettől 545 kilométerre Recifében, Pernambuco brazil állam fővárosában található kórház szóvivője. Hatvan cápatámadást - köztük 24 halálos kimenetelűt - jelentettek Pernambuco államban 1992 és 2015 áprilisa között a cápatámadások elleni központ adatai alapján.

A 33 éves, Paranából származó turistát Baia do sudeste strandjának vizében harapta meg a cápa. A tengeri természetvédelmi területnek számító strandot a vizsgálat idejére lezárták. A Globo brazil tévé adása szerint csak egy cápaszakértőt és egy biológust engedtek a vízbe kedden, akik arra keresik a választ, hogy milyen cápafajba tartozhatott a strandolót megharapó állat.

A Fernando de Noronha-szigetcsoport szerepel az UNESCO világörökségi listáján, Brazíliában nemzeti parkként tartják számon, az oda látogató turisták számát korlátozzák.