BV-s lehetett a szegedi támadó

-

A Magyar Nemzet és a Hvg értesülése szerint is a büntetés-végrehajtásban dolgozik a ma este elfogott férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy megvert egy társaságot, mert volt köztük egy félvér férfi.


Egybehangzó lapértesülések szerint börtönőr lehet az a férfi, aki a gyanú szerint szombaton kötött bele egy társaságba, mert egy félvér férfi is volt köztük. A kubai származású, de magyarul beszélő, egy éves kora óta az országban élő férfi barátnőjét és annak testvérét is megverte.


A kopasz támadó elfogásáról kedden kora este számolt be a rendőrség. Akkor csak annyit közöltek, hogy az ügy iratait illetékesség hiányában továbbították a Szegedi Nyomozó Ügyészségnek. A jogszabály szerint ez akkor szükséges, ha a gyanúsított például rendőr, BV-alkalmazott, bíró, ügyész, közjegyző. A rendőrség akkor annyit mondott, hogy nem rendőr az illető. Az ügyészség azt ígérte, szerdán mondanak bővebbet.

A Hvg és a Magyar Nemzet is úgy tudja, a büntetés-végrehajtásban dolgozik a férfi. A Magyar Nemzet szerint a gyanúsított szolgálati viszonya már megszűnt. Vélhetőleg az eset után azonnali hatállyal elbocsátották.


A történteket videóra vette egy szemtanú, aki szerint „2 vagy 3 ember teljes erejéből ütött valakit”, akiről akkor még nem látta, hogy egy lány. A felvételt a Délmagyar tette közzé.