Button túltette magát a betörésen, az utolsó helyet sem bánja

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Jenson Button először beszélt a hó eleji incidensről, amikor betörtek a nyaralóba, ahol aludt.


A McLaren Forma-1-es pilótája St. Tropez-ban nyaralt a feleségével, Jessica Michibatával, és egy éjjel betörtek hozzájuk. A betörők altatógázt juttattak a légkondicionáló rendszeren keresztül a házba, amelyben a pár és három barátjuk aludt, majd elvitték az értékeiket, többek közt Michibata eljegyzési gyűrűjét.

„Sohasem akarnám, hogy valaki, akit nem hívtam a házamban legyen, akkor sem, amikor alszom – mondta Button a Belga Nagydíj előtt. – Remélem, a mi esetünk felhívja a figyelmet a problémára, mert biztosan nem velünk tettek ilyet utoljára. Kevesebb hasonló betörés fordul majd elő, ha az emberek tudnak az ügyről.”

Buttonék a francia nyaralás után Japánba utaztak, a felesége családjához, és remekül érezték magukat. „A St. Tropez-i próbatételen túl vagyunk, az egészségünk rendben, várjuk a hétvégét” – közölte derűsen.

Már csak az lombozhatja le kicsit, hogy a McLarenjében – ahogy Fernando Alonsóéban is – motort cseréltek, így csapattársával együtt a rajtrács végéről vág majd neki a Belga GP-nek. Button azonban derülátó: „Nem biztos, hogy olyan rossz hátulról kezdeni. Az első kanyar mindig trükkös, ezért ott négy-öt helyet is javíthatunk.”

Ráadásul a Honda új motort vitt Spába, amely reményei szerint a Ferrariéhoz áll majd közel teljesítményben.