Buszon lövöldöztek Las Vegasban

Fotó: MTI/EPA/GLOBAL NEWSROOM / Gárdi Balázs

-

Buszon kezdett lövöldözni egy férfi szombaton az egyesült államokbeli Las Vegas belvárosában. Egy ember meghalt, két sebesültet kórházba szállítottak.


A férfi elbarikádozta magát az emeletes járműben. A rendőrség robotokat és páncélozott járműveket vezényelt a helyszínre. A hatóságok lezárták a Cosmopolitan szálloda-kaszinó közelében lévő területet, és figyelmeztették a szomszédos kaszinókban tartózkodó turistákat, hogy ne menjenek ki az épületből.


A máskor gyalogosokkal és járművekkel teli terület elnéptelenedett. Sokan a környező épületek ablakaiból figyelték és hallgatták, ahogy a rendőrség tárgyalásba kezdett az elkövetővel. Kezdetben nem lehetett tudni, hogy vannak-e még utasok a buszban. A férfit, akinél egy pisztoly volt, többször is megadásra szólították fel, végül négyórai huzavona után önként feladta magát.

A rendőrség nem nyitott tüzet. Vélhetően a letartóztatott férfi az egyetlen gyanúsítottja az esetnek.

Az elmúlt napokban ez már a második ilyen incidens Las Vegasban. Korábban a világhíres Bellagio szálloda egyik üzletét próbálták meg fegyveresek kirabolni. Senki sem sebesült meg. A tetteseket őrizetbe vették. A hatóságok kiemelték, hogy nincs összefüggés a két eset között.