Bunyó volt Dallasban Trump bevándorlásellenessége miatt

Fotó: Getty Images / Jeff J Mitchell

-

Tüntető spanyol ajkúak verekedtek a milliárdos republikánus elnökjelölt-aspiráns híveivel.


Donald Trump a Texas állambeli város egyik sportarénájában tartott hétfői gyűlésén akkor kapta a legnagyobb tapsot, amikor kijelentette, hogy itt az ideje megállítani az illegális bevándorlást. „Ez hatalmas probléma” – hangoztatta ennek kapcsán Trump, miközben megjelent támogatói amerikai zászlókat lengettek.

A rendezvény végeztével az elnökjelölt-aspiráns hívei az autóik felé sétáltak a parkolóban, eközben tiltakozók százai között kellett elhaladniuk, akik közül többen azt ordították, hogy „Szégyelljétek magatokat!” A rendőrség megpróbálta szétválasztani egymástól a két tábort.


A bunyó nem látszik, de a sok Trump-ellenes tüntető igen


Donald Trump komoly botrányt kavart azzal, hogy június 16-i kampánynyitóján azt mondta: a mexikói bevándorlókkal együtt bűnözés és drog érkezik az Egyesült Államokba, s ezért megválasztása esetén falat építtetne a 3000 kilométer hosszú amerikai–mexikói határon, amelynek költségét Mexikóval fizettetné meg.

A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint a választási kampányát saját maga finanszírozó Trump a legnépszerűbb a republikánus elnökjelölt-aspiránsok közül. Az ingatlanmágnás 33 százalékon áll a nyilvántartott republikánus szavazók és a párt szimpatizánsai között, ami azt jelenti, hogy július közepe óta 9, május vége – vagyis a versenybe szállásának bejelentését megelőző idők – óta pedig 29 százalékpontot erősödött.