Büntette magát a Debrecen

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Büntetőt hibázott és emiatt pontokat veszített a Debrecen, tizenegyessel nyert a Vasas. Kevés gól esett az OTP Bank Liga mai játéknapján.


Nem megy a Lokinak

Fél óra alatt egyetlen veszélyes helyzetet sem alakított ki sem a Debrecen, sem a Paks csapata. Majd Takács egy védelmi hiba után lőtt a vendégek hálójába.

A Paks az első formás támadása végén az 59. percben egyenlített, de pár perc múlva újra hátrányba kerülhetett volna, ha Szakály nem hibázza el a 11-est. Az utolsó másodpercben a debreceni Brkovic fejese a felső lécen csattant. A Debrecen hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Pakssal.


Bognár duplája

A felcsúti Pancho Arénában játszott mérkőzésen a Videoton szerzett vezetést. Feczesin Róbert a második percben egy szöglet után fejjel vette be a nagyot hibázó Antal kapuját. Nem sokkal később Nikházi egyenlíthetett volna, de Kovácsik nagy bravúrral hárította lövését.

Továbbra is támadásban maradtak a miskolciak, és Bognár István szép lövésével egyenlítettek. A folytatásban a Videoton birtokolta többet a labdát, de a vendégek is veszélyes kontrákat vezettek. Egy ilyen során Bognár megszerezte saját maga és csapata második gólját is.

A második félidő hajrájában emberhátrányban játszó borsodi alakulat növelhette volna előnyét, a kétgólos Bognár azonban 11-est hibázott. A találkozó végén a Videoton mindent egy lapra feltéve rohamozott, de Antal védéseinek köszönhetően a Diósgyőr 2-1-re győzött.


Büntetővel nyert a Vasas

Jobban kezdte a mérkőzést az MTK, de negyedóra után magára talált a Vasas, és 10-15 percen keresztül szinte egész pályás letámadást hajtott végre. Ebben az időszakban az MTK leginkább csak hátrafelé játszott, majd a félidő végéhez közeledve egyre veszélyesebbé vált.

A második játékrész elején büntetőhöz jutott a Vasas, és megszerezte a vezetést. Csaknem tíz percre volt szükség ahhoz, hogy az MTK magához térjen, addig támadásban maradt az angyalföldi együttes. A kék-fehérek nagy nyomás alá helyezték a Vasas kapuját, de kapufánál tovább nem jutottak, így a vendégek elvitték a három pontot.Az első forduló után a Ferencváros vezeti a tabellát a Budapesti Honvéd és a Diósgyőri VTK előtt.