Büntetőkkel énekelte ki a kupagyőzelmet a Veszprém a Szeged szájából

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

A rendes játékidőben 24-24-re végzett egymással az MVM Veszprém és a Mol-Pick Szeged a férfi kézilabda Magyar Kupa debreceni döntőjében. Büntetőkkel a Veszprém nyert.


A Szeged a remekül védő Sierra vezérletével nagyon sokáig vezetett az előzetesen esélyesebbnek vélt Veszprém ellen, a második félidő derekán is még 16-12 volt az állás Carlos Pastor csapata javára. A Veszprém azonban megrázta magát, és innen fordított 19-18-ra.

A rendkívül izgalmas végjátékban előbb a Szeged támadhatott a győzelemért az utolsó percben, majd miután Bombac lövését védte Alilovic, maradt még 15 másodperce a Veszprémnek, de csak egy időn túli szabaddobásra jutotta, amelyet Palmarsson a sorfalba bombázott, így a szabályok szerint egyből jöhettek a büntetők.

Az öt hétméteresből a veszprémiek az első kettőt kihagyták, utána azonban hármat belőttek, a veszprémi kapusok közül Mikler kettőt, Alilovic pedig egyet védett, így büntetőkkel a Veszprém nyerte a Magyar Kupát. Alilovic csak az utolsó hetesre jött be, mivel előtte úgy fejbe dobták Miklert a labdával, hogy nem tudta folytatni.


Alilovicé volt a döntő védés


A hetesek előtt kisebb kakaskodás alakult ki a két csapat között: Carlos Pastor, a szegediek edzője ellökte honfitársát, Javier Sabatét, ezután a biztonságiaknak kellett rendet tenni a pályán. Pastor a meccs utáni nyilatkozatában elnézést kért a Veszprém edzőjétől.

A bronzérmet a Balatonfüred szerezte meg, miután 27-25-re verte a Mezőkövesdet.