Bűnösnek találta a bíróság a baltás kézist

Fotó: AP / HANS PUNZ

-

Gyorsított eljárásban tárgyalták Veszprémben G. Gyula 39 éves egykori veszprémi válogatott kézilabdázó bűnügyét és vétségét, mindkét vádpontban elmarasztalták – írja a Borsonline.


Amikor az egykori beállós tudomást szerzett arról, hogy tizenéves kisfiát leitatták egy Balatonakaliban rendezett januári bulin, emiatt az ifjabbik G.-t mentők szállították kórházba, igen nagy haragra gerjedt. Akaliba autózott, és felháborodottan kérte számon a buli résztvevőin, mit tettek. Az egyik fiatal útszéli hangnemben visszaszólt neki, erre a zaklatott sportoló baltanyéllel összezúzta az egyik asztalt, és a fiatalokat fenyegette.

A Veszprémi Járásbíróság február 29-i ítéletében a vádlottat bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében, valamint zaklatás vétségében, ezért 500 000 forint pénzbüntetésre, továbbá 2138 forint perköltség megfizetésére kötelezte. Az ítélet jogerős, végrehajtható.


Elnézést kért, a fia jól van

„A januári esetről nem kívánok nyilatkozni – szögezte le a Borsnak az egykori kézilabdás. Dominik fiáról, a tehetséges kézisről azonban annyit elárult: – Köszönöm, rendben van! De most, hogy az ügy lezárult, a továbbiakban ezzel nem akarok foglalkozni.”

Koncz Imre, Balatonakali polgármestere, aki korábban hivatalból rendőrségi feljelentést tett G. ellen, elárulta: „Gyula személyesen jött el hozzám Akaliba. Készpénzben megtérítette azt a 44 ezer forintos kárt, amit a művelődési ház egyik asztalában okozott. Elnézést kért, és biztosított arról, hogy ilyesmi többé nem fordul elő. Ami a fiát illeti, én is úgy tudom, hogy szerencsére már kutyabaja.”