Buffon szerelmes levelet írt a kapuhoz

Fotó: AFP / MARCO BERTORELLO

-

Az olasz bajnoki góltalanságot megdöntő Juventus-kapust elragadták az érzelmei.


Gianluigi Buffon vasárnap megdöntötte a Serie A góltalansági rekordját, 973 percen át szűz maradt a kapuja, mígnem a torinói Andrea Belotti belőtt neki egy 11-est. Azért az új csúcsnak és a városi derbi megnyerésének (4-1) így is örülhetett Buffon. Örült is, olyannyira, hogy szerelmes levelet írt a kapuhoz:A 38 éves kapus előtte egy szabad versben köszönetet mondott minden egyes csapattársának és Max Allegri edzőnek, akik nélkül nem dönthette volna meg a rekordot.


Buffon kapuhoz írt levele – amelynek elején arra utal, hogy 12 éves koráig középpályást játszott – nagyjából így szól:

12 évesen fordítottam neked hátat, megtagadtam a múltamat, hogy biztonságos jövőt kínáljak neked.
A szívem és az ösztöneim vittek oda.
Aznap kezdtelek szeretni, amikor elfordultam az arcodtól,
elkezdtelek megvédeni.
A védelem első és utolsó sora lettem.
Megfogadtam: mindent megteszek, hogy ne lássam többé az arcodat, vagy legalább a lehető legritkábban. Minden alkalommal fájdalmat okozott megfordulni, mert csalódást okoztam neked.
Újra. És újra.
Társak vagyunk, mégis ellentétek, mint a Nap és a Hold. Egymás mellett élünk, mégsem érinthetjük meg egymást, csapattársak vagyunk egy életre, de minden kapcsolat tilos köztünk.
Több mint 25 éve tettem esküt: megvédelek, vigyázok rád. Pajzsod leszek minden ellenséggel szemben. Mindig gondoskodtam a jólétedről, a magaménál is előrébb helyezve azt.
12 évesen hátat fordítottam a kapunak, és mindaddig így teszek, amíg csak bírja a lábam, a fejem és a szívem.

Ezen érzelmi cunami után nézzük meg, hogyan élte meg a nagy pillanatot a rekord korábbi tulajdonosa, Sebastiano Rossi:Végül íme maga a meccs, amelynek a 49. percében (a videón 1:05-nél), kapja a gólt Buffon.