Büfékbe is jutott a tonnányi, illegálisan előállított húsból

Fotó: MTI / Marjai János

-

A bolt melletti garázsban tároltak és daraboltak. Nem volt rá engedélyük.


Két megyében, négy helyszínen tartott egyszerre ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az ellenőrök az egyik Tolna megyei húsboltban mintegy 1150 kiló élelmiszert vontak ki a forgalomból, és az üzlet működését azonnali hatállyal felfüggesztették. A Nébih előzetes információgyűjtés alapján, illegális húsforgalmazás és élelmiszer-előállítás gyanúja miatt tartotta az ellenőrzést. A húsboltban engedély nélkül előállított, nem megfelelő körülmények között tárolt, tiltott módon lefagyasztott, valamint jelöletlen termékeket is találtak.

Az üzletből főzőkonyhákra és büfékbe is szállítottak húst és húskészítményeket. Az áru egy részét az üzlethez tartozó garázsban tárolták, ahol húsdarabolást és élelmiszer-előállítást is végeztek, bár a vállalkozónak erre nem volt engedélye. A forgalomból kivont 1150 kiló élelmiszer megsemmisítését elrendelték. A termékek között tőkehús, szalonna, darabolt baromfi és különböző húskészítmények is voltak.

Az engedély nélkül végzett élelmiszer-előállítói tevékenységet a Nébih azonnali hatállyal megtiltotta. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.