Budapestre jön a Vastrón!

Fotó: Wikimedia Commons / Béla Fotós

-

Sőt. A város 15 pontján hollók is lesznek, akikkel fotózkodni lehet majd. Indul a Rajongók Harca. Komolyan. Mindezt azért, mert az amerikai premier után egy nappal, április 7-én indul a sorozat negyedik évada a HBO-n.


Egészen pontosan egyelőre kétségek közt őrlődünk, hogy valódi hollókról van-e szó. Szerkesztőségünk megkereste a trónszállításban segédkező Magyar Telekom kommunikációs igazgatóságát, de egyelőre nem kaptunk tőlük választ. Tűkön ülünk.

Update: sajnos nem valódi, hanem szomorú műanyag madarak érkeznek.

Úgy tűnik, a sorozatban általában halálról, pusztulásról és végeláthatatlan télről hírt hozó hollók megihlették a marketingeseket. Az „elrejtett” madarakat először is meg kell találni, majd az okostelefon szakszerű üzemeltetését követően az elkészült közös hollós szelfiket fel kell tölteni Instagramra.

Aztán. Március 27. és 30. között az Alleeban bele lehet majd ülni a Vastrónba. Nem akármilyen plasztik lemásolt valamibe: az eredeti trón gyártói készítették a hozzánk érkező változatot is. A teljes körű tájékoztatás végett meg kell, hogy említsük: keddtől hét nap alatt hét kérdésre válaszolhatnak mindenféle nyereményekért (tájékozódni lehet itt).

Legutoljára itt, itt és itt írtunk a George R. R. Martin könyveiből írt sorozatról.


így tartson hollót!

A hollók mindent fogyasztanak. Korunk ingyenes tudástárából tájékozódva megállapíthatjuk, hogy egyenesen opportunisták. Bármilyen elhullott állati tetem szóba jöhet tehát. Gerinctelenek, kétéltűek, kis emlősök, madarak vagy hüllők, mindegy. Hollónk ehet bogyókat és gyümölcsöket is, a lényeg, hogy engedjük szabadon repkedni legalább egy kicsit. Figyelem! Amit nem esznek meg, azt elrejtik (nehogy a többi állat megtalálja), ezért érdemes figyelni a lakásban fellelhető kisebb maradványokra. Ha a holló rászorul, még lop is. A hűtő mellé ne tegyük a kalitkát.