Budapesten landolt a Bukarestbe készülő sportminiszter

-

Steve Pallett, a Jersey szigeti tárcavezető stábja rendesen elszúrta a repülőjegy foglalást.


A francia partokhoz közeli, Nagy-Britanniához nem tartozó, ám a brit korona függő területeként nyilvántartott, saját önkormányzatiságú sziget rendezi jövőre a Dance World Cup nevű nagyszabású nemzetközi táncbajnokságot, és Pallett azért utazott volna Bukarestbe, az idei rendezvény helyszínére, hogy hivatalos ceremónia keretében átvegye a stafétabotot a román fővárostól.

A miniszter szerdán a BBC-nek elismerte: a hibát az általa vezetett tárca, vagyis Jersey oktatási, sportügyi és kulturális minisztériuma követte el a téves repülőjegy-foglalással.

Pallett elmondta: egészen a leszállás előtti pillanatokig nem ébredt rá, hogy nem a megfelelő városba érkezik.


A hiba annál is kínosabb, mivel a sportminiszternek Bukarestben nagyszabású átadási ceremónián kellett volna részt vennie, beszédet is kellett volna tartania, és a jövő évi Dance World Cup 32 országból összegyűlő csaknem háromezer részvevője nevében át kellett volna vennie a vetélkedősorozat hivatalos zászlaját a román rendezőktől.

Pallett elnézést kért a hibás jegyfoglalással és a szállásköltséggel együtt feleslegesen kiadott csaknem ezer font (több mint 440 ezer forint) közpénz elvesztegetéséért.