Budapest érezte meg legjobban a turizmus visszaesését

Fotó: We Love Budapest / Bódis Krisztián

-

Az Európában tapasztalt terrorfenyegetettség miatt a kelet-közép-európai fővárosok közül Budapesten esett vissza legjobban a forgalom.


A nemzetközi Trend Reports (STR) elemzését idézve a Világgazdaság keddi számában azt írja, hogy a magyar főváros kevésbé volt vonzó a turisták számára tavaly novemberben. Az elemzés a turistaforgalom visszaesését a migrációs helyzettel kapcsolatos negatív nemzetközi sajtómegjelenéseknek tulajdonítja.


Párizsban a szállások foglaltsága 65,5, Brüsszelben 61,1 százalékra csökkent, ami 10,3, illetve 14,1 százalékos csökkenést jelent az év előző időszakához képest. Novemberre a hazai hotelek foglaltsága 65,6-ról 62,3 százalékra esett, ugyanakkor Bécsben, Varsóban, Prágában és Pozsonyban is nőtt a szállodák kihasználtsága ebben az időszakban.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elemzése szerint tavaly november végéig a magyar szállodákban a belföldi vendégéjszakák száma 7,2 százalékkal, a külföldieké pedig 4,2 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.