Budapest rendezi a 2020-as vizes Eb-t

Fotó: MTI / Bugány János

-

Magyarország rendezi 2020-ban valamennyi vizes szakágban az Európa-bajnokságot Paolo Barellinek, a kontinentális szövetség (LEN) elnökének szombati bejelentése szerint.


A magyar szövetség arról adott tájékoztatást az MTI-nek, hogy az eseményeket nem egyszerre rendezik, mint a világbajnokságok esetében, hanem a vízilabdatornát januárban, az úszás, a műugrás és a műúszás Eb-jét májusban, míg a nyílt vízi úszókét júniusban tartják.


„Budapest sportszerető város, Magyarország sportszerető ország, és ezt számos kiváló esemény megrendezésével bizonyították. Magas szintű és folyamatos az együttműködésünk a magyar szövetséggel, ennek példája a jelenleg Hódmezővásárhelyen zajló junior úszó-Európa-bajnokság” – vezette fel a LEN vezetőtestületének, a Bürónak a döntését az olasz Paolo Barelli, aki ezt követően nyitotta ki a rendező ország nevét tartalmazó borítékot a Margitszigeten tartott sajtótájékoztatón.


Hódmezővásárhelyen már zajlik a junior Eb


„A 2020-as Eb sikere szinte garantált, hiszen 2017-ben ugyanúgy minden szakágban vb-t rendez Magyarország” – tette hozzá Paolo Barelli.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint a kormány néhány éve hozott egy döntést, hogy minél több nagy sporteseményt igyekszik Magyarországra hozni, ezáltal olyan tapasztalatra tett szert az ország, amilyennel kevés másik rendelkezik.

Gyárfás Tamás és Kemény Dénes, az úszók és a vízilabdázók szövetségi elnökei egyaránt megköszönték a bizalmat, és jelezték, mindent megtesznek, hogy saját standardjuknak megfelelő eseményeket rendezzenek.