PAF: Mindkét oldal szerethető, élhető, vagy akár gyűlölhető

Pintér András Ferenc, PAF

képzőművész

Nem akarok dönteni, nem is lenne releváns, inkább „csak” egy 17 éve vidékről Budapestre költöző extrovertált, emóciókban gazdag kortárs képzőművész attitűddel írok le gondolatokat.


A vidéki gyerekkor meghatároz némi alapértéket, így a kert, a zöld terület, a csend és a nyugalom vágyát. Ez a pesti belvárosban nyilván csak vágy marad, de akkor is a legszebb éveimet töltöttem egyetemista albérlőként az Oktogon, az Andrássy út, a Bajza utca, a VI., VII., VIII. kerületek környékén. A helyszínek sűrűn változtak de ez az akkori élethelyzetemnek tökéletesen megfelelt, mint ahogy jelen lenni az első pesti romkocsmák létrejöttekor. Gyakorlatilag minden éjszakát a barangolással töltöttük, habár akkor még (15 évvel ezelőtt) nem volt ez az óriási nyüzsgés a Király utca vonzáskörzetében. Budára ez nem volt jellemző, de azóta már ott is kialakultak a nyüzsgő gócpontok.
Mindkét oldalnak megvannak a szépségei és a hátrányai, élethelyzetekhez köthető sajátosságai. Hat évvel ezelőtt költöztem ki egy csendes külvárosi részbe ahol megtaláltam azt a nyugalmat ami nekem már hiányzott a belvárosi létből. A budai hegyvidéken is vannak ilyen nyugodt-csendes részek, de ahhoz olyan egzisztencia is szükséges.
A pesti oldalon élek és alkotok, viszont a budai részen töltöm napjaim legnagyobb részét.

Tényleg mindkét oldal szerethető, élhető, vagy akár gyűlölhető. Minden csupán nézőpont és hozzáállás kérdése. Miközben ezeket a sorokat írom, egyre mélyebben élem meg a különbségeket és ha valaki megkérdezné tőlem, most azt mondanám, hogy inkább Buda.
Konklúzió, hogy szórakozni bárhol lehet, a silány kulturális élvezetektől a magas művészetig mindenhol megtalálható minden, éljünk ott, ahol jól érezzük magunkat és ahol szeretnek.


PAFart


Buda legyen, vagy Pest


Buda
Pest

SZAVAZAT UTÁN