Búcsúzzon el a napsütéstől!

Fotó: MTI/MTVA / Varga György / MTI/MTVA / Varga György

-

Csütörtök délután elromlik az idő, a hétvégén már kimondottan hűvös idő lesz.


Csütörtök délelőtt még általában többórás napsütés lehet, majd megnövekszik a felhőzet, és eleinte délnyugaton, később (főleg estétől) délkelet felől egyre többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet reggel 13, délután 24 fok körül alakul – írja a köpönyeg.hu.

Pénteken tovább vastagszik a felhőzet, már nagyrészt borult lesz az ég. Sokfelé számíthatunk esőre, záporokra. Több helyen eshet kiadós mennyiségű eső. Erős, nyugaton viharos lesz az északnyugati szél. Erős lehűlés kezdődik: nyugaton már csak 15 és 20, keleten még 21-25 fok valószínű délután.

Szombaton borús, szeles, kellemetlen idő lesz. Több helyen lesz ismétlődő eső, záporeső. Néhol zivatar is kialakulhat. Továbbra is erős, néhol viharos lesz a légmozgás. 13 és 20 fok között alakul a csúcshőmérséklet, több helyen be kell majd fűteni!

Vasárnap marad a borongós idő, de délután már megkezdődhet a felhőzet felszakadozása. Eleinte többfelé, majd egyre kevesebb helyen fordul elő újabb csapadék. Lassan a szél is mérséklődik. 16-17 fok körül alakul a maximum, ami elmarad a sokéves átlagtól.

Hétfőn még lehet napsütés, majd keddtől ismét felhős idő jöhet. Hűvös, párás napokra van kilátás, a jövő hét első felében folytatódik az igazi őszi idő.