Búcsúzzon el a hótól, 10 fok jön

Fotó: MTI/MTVA / Balázs Attila

-

Az enyhülés mellett azért helyenként záporok is előfordulnak majd.


Szerdán reggel sokfelé lesz párás a levegő, foltokban sűrű ködfoltok is képződnek. Napközben a Dunántúlon felszakadozhat a felhőzet, és előbújhat a nap, de a Dunától keletre egész nap borús, párás idő valószínű. A derengő nyugati tájakon kora tavaszias hangulatú idő lesz, több helyen emelkedik 10 fok fölé a hőmérséklet. A ködfelhős területeken 1–7 fok közötti értékeket mérhetünk. A délnyugati szél megélénkülhet. Melegfronti hatás lesz – ígéri a köpönyeg.hu.

Csütörtökön tovább élénkül a délnyugati, nyugati szél, így a szerdainál már nagyobb területen szakadozhat fel a ködfelhőzet. A Dunántúl nagy részén pár órás napsütés lehet, míg keleten (főleg a Tiszántúlon) tartósan felhős, párás idő várható. Keleten 5, nyugaton 11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken délutánig erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé alakul ki eső, záporeső. Délutántól északnyugat felől csökken a felhőzet. Megerősödik az északnyugati szél, gyenge hidegfront érkezik. 5 és 10 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton reggel lehetnek párafoltok, majd ezek megszűnése után változóan felhős idő lesz, akár többórás napsütéssel. Eső nem fordul elő. A déli, délnyugati szél élénk lesz. 9 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Vasárnap napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé ered el az eső. Élénk, nyugaton erős lesz a délnyugati szél. További enyhülésre van kilátás.