Búcsút inthetünk a napos időnek, jön az eső

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

Holnap már esni fog, és több helyen, például a Dunántúlon viharos erejű szél lesz. Hétvégén kellemetlen, igazi szürke, őszi idő várható. Vasárnap délután már van remény, hogy kisüt a nap.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken erősen felhős, borult lesz az ég, és már a hajnali óráktól kezdődően délkelet felől egyre többfelé várható eső, záporeső. Napközben a csapadéktömb tovább terjeszkedik északnyugat-nyugat felé, délután az Alföldön lehet átmeneti csapadékszünet. Több helyen eshet kiadós mennyiségű eső. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá is fokozódhat.


A hőmérséklet csúcsértéke mindössze 17 fok körül alakul: a tartósan esős tájakon 15 fok alatt marad, keleten lehetnek még 20 fok feletti maximumok. A közlekedés időjárási feltételei rosszak lesznek, hiszen sokfelé vizesek lesznek az utak, erős lesz az oldalszél, és vízátfolyások alakulhatnak ki. Hidegfront várható.


Kellemetlen, szürke ősz

Szombaton újabb csapadéktömb sodródhat hazánk térsége felé, így továbbra is számíthatunk esőre, záporra. Jelentős csapadék eshet. Az északias szél változatlanul erős, nyugaton viharos lesz. Kellemetlen, igazi szürke őszi időre van kilátás. A hőmérséklet mindössze 13 és 19 fok között alakul.


Vasárnap hajnalban és reggel még többfelé, majd egyre kevesebb helyen fordul elő újabb eső, záporeső. Napközben megszűnik a csapadék, és lassan-lassan megkezdődik a felhőzet felszakadozása. 15 és 21 fok közötti, hűvös őszi idő valószínű.

Hétfőn már derűsebb idő és ismét többórás napsütés várható, de 17-19 foknál nem lesz melegebb.