Bryant 60 pontot dobott a búcsúmeccsén

Fotó: Getty Images / Harry How

-

Döbbenetes forgatókönyv a Lakers–Jazz NBA-meccsen: végig a vendégek vezettek, aztán Bryant utoljára még egyszer kosáristenné lett.


Hatvan pontot dobott a kétszeres olimpiai bajnok Kobe Bryant a búcsúmeccsén, csütörtök hajnalban az NBA-ben. A Lakers sztárja elrontotta az első három dobását, a Utah pedig vezetett a Staples Centerben.

Olyannyira, hogy még 2:16-tal a végső dudaszó előtt is tízpontos volt az előnye, ám akkor jött Bryant: zsinórban dobott 13 pontot (közte egy triplát), majd adott egy gólpasszt Clarksonnak, aki beállította a 101-96-os végeredményt.Bryant végül hatvan pontot dobott, ez lett a hatodik meccse, amikor elért eddig a határig. Az utolsó negyedben 23 pontot dobott, mínusz 15-ről vezette győzelemre a csapatát, majd azt mondta, „nehéz elhinni, hogy mindez így történt meg, még mindig nem térek magamhoz.”

Aztán egy csibészes mosoly kíséretében hozzátette: „A tökéletes befejezés a bajnoki cím lett volna. Persze ma este csak kimentem, hajtottam egy nagyon, igyekeztem a lehető legnagyobb show-t produkálni. Klassz érzés, hogy az utolsó estémen képes voltam erre.”

Bryant utoljára 2009-ben jutott ilyen messzire, amikor 61 pontot dobott New Yorkban - ezúttal a góljait négy-négy gólpasszal és lepattanóval egészítette ki. Az utolsó gólpassza sem akármilyen volt:Bryant 20 idényt töltött el az NBA-ben, mindössze az ötödik játékos, aki ennyit bírt a ligában, de az első, aki végig egy csapatnál maradt. Öt Aranygyűrűt nyert Lakersszel, és 1346 alapszakasz-meccsen 33 643 pontot szerzett. Összpontszámban minden idők harmadik legjobbja, a 33 ezer pontból ez az a három, amellyel megfordította az utolsó meccsét:Lábjegyzet csupán, de a Jazz ezzel a vereséggel lemaradt a rájátszásról, azt pedig már régóta tudtuk, hogy a története legrosszabb idényét produkáló Lakers számára az alapszakasszal véget ér a szezon.

A nap másik kiemelkedő meccsén a Golden State Warriors megdöntötte a Jordan-féle Bulls hihetetlen rekordját: 73-9-es mérleggel zárta az alapszakaszt.