Brutális LeBron Jamesszel egyenlített a Cavaliers

Fotó: Getty Images / Ronald Martinez

-

115-101-re nyert és hetedik, mindent eldöntő meccsre mentette a szezont a Cleveland Cavaliers. Bármi lesz, történelmet fogunk látni.


Végig vezetve, a meccset minden szegmensében uralva nyert a Cleveland Cavaliers a nagydöntő hatodik meccsén a Golden State Warriors ellen. Ezzel a Cavs 1966 óta nem látott bravúrt hajtott végre: utoljára 50 éve egyenlített egy csapat 3-1-es hátrányból az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) nagydöntőjében.


A mérkőzés hőse egyértelműen az a LeBron James volt, aki az ötödik meccshez hasonlóan 41 ponttal segítette győzelemre csapatát - 2000-ben a legendás center, Shaquille O'Neal ért el utoljára egymás után 40 pontot a döntőben. James emellett három blokkal, nyolc lepattanóval és 11 gólpasszal fejezte be.

A másik oldalon Stephen Curry 30 pontja kevés volt, csapattársai közül egyedül Klay Thompsont (25 pont) lehet kiemelni. A döntő negatív hőse, Draymond Green eltiltása után szinte láthatatlan játékkal tért vissza, se támadásban (8 pont), se védekezésben nem tudott igazán hozzátenni.

A magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra rendezendő utolsó meccsen mindenképpen történelmet fogunk látni: vagy minden idők legjobb alapszakasz-mérlegével záró csapat (a Warriors idén 82 meccsből 73-at nyert) vagy az a Cavaliers fog győzni, amely a történelemben először fordít nagydöntőben 3-1-es hátrányból.

Eredmény:
NBA-nagydöntő, 6. mérkőzés:
Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors 115-101 (31-11, 28-32, 21-28, 35-30)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-3, a hetedik mérkőzést Oaklandben, a Warriors otthonában játsszák.