Brutális brüsszeli nyomásról beszélt Németh Szilárd

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Attila

-

A frakcióvezető-helyettes szerint Soros érdekeit képviselik a civilek, a brüsszeli bürokrácia és a baloldali ellenzék.


A Fidesz szerint a "Soros-terv" része az új EU-s bevándorlásszervező ügynökség. Németh Szilárd frakcióvezető-helyettes azt mondta, hogy az MSZP, a DK és a Párbeszéd EP-képviselőjének segítségével zajlik az európai uniós bevándorlási ügynökség gründolása. Igazi sorosi tempó, amit végrehajtanak – mondta Németh. Szerinte a terv lényege, hogy 1-1,5 millió bevándorlót kell beengedni Európába. Aki ezt elveti, azt pellengérre kell állítani, s Magyarország a Soros-terv útjában áll.

Németh szerint az ügynökség fő szószólója Niedermüller Péter, a DK politikusa, aki a Facebookon azt írta: reméli, hogy az ügynökség hamarosan átveszi a bevándorlókkal összefüggő ügyeket. A nemzeti hatáskört ezzel lényegében elvonnák – mondta Németh, aki szerint ha az ügynökség elkezdene működni, azzal járna, hogy a már lezárt balkáni útvonal ismét felélénkülne.

Felháborító, hogy Brüsszelben Soros György akaratát, érdekeit képviselik – mondta Németh. Szerinte a brüsszeli bürokrácia, Jean-Claude Junckerrel, Brüsszel működési mechanizmusa, a hazai ellenzék és leginkább balliberális képviselői, valamint a Soros által fenntartott NGO-hálózatok szembe mennek Magyarország egészével.

Hogy gondolják mindezt, azt, hogy szembemennek a magyar emberek többször kinyilvánított akaratával, s a hazájuk ellen szavaznak Brüsszelben? – kérdezte Németh. A kormányt arra kérik, hogy ne engedjen a brutális nyomásnak, ami Brüsszelből érkezik hazánk ellen – mondta a frakcióvezető-helyettes.