Brüsszelben van a jobbikos Kovács Béla

Fotó: MTI/EPA / Olivier Hoslet

-

Védője azt írta az ügyészségnek, hogy a képviselő beteg, és Abháziában kezelik.


A Központi Nyomozó Főügyészséget Kovács Béla ügyvédje hivatalosan arról értesítette, hogy a jobbikos EP-képviselő Abháziában van – mondta a főügyészség helyettes szóvivője. Simon Richárd szerint Kovács Béla ezidáig nem mentette ki távolmaradását a június 23-i, folytatólagos gyanúsítotti kihallgatásról. A gyanúsított meghatalmazott védője e-mailben küldött az ügyészségnek tájékoztatást, hogy védence kórházi gyógykezelésen tartózkodik Abháziában. A meghatalmazott védő nem csatolt semmilyen okiratot, így „ennek valóságtartalmát nem ismerjük" – mondta Simon.

A Központi Nyomozó Főügyészség állandó lakóhelyéről írásban idézte a gyanúsítottat, az idézés átvételét bizonyító tértivevény nem érkezett vissza a főügyészségre – mondta a helyettes szóvivő.

A Magyar Idők kedden azt írta: Kovács Abháziában van gyógykezelésen, ám az képviselő a Facebookon azt írta, hogy Brüsszelben van. „Nem Abháziában bujkálok, hanem Brüsszelben dolgozom" – írta a jobbikos politikus, és olyan fotókat osztott meg, amin az EP előtt egy keddi keltezésű, Bild című lappal látható.

Kovács az MTI-hez is eljuttatott egy közleményt. Azt írta: egészségi problémái miatt nem tudott elmenni az előző ügyészségi meghallgatásra, de július 19-én feltétlenül Magyarországon lesz, és áll a hatóságok rendelkezésére.

„A Facebook-oldalamra a mai napon feltöltött fotók alapján mindenki eldöntheti, hogy Kovács Béla Abháziában bujkál vagy Brüsszelben a munkahelyén tartózkodik-e" – írta a közleményében.

A Fidesz Kovács nyilatkozatára azt írta: ha valóban Brüsszelben van és nem szorul orvosi ellátásra, akkor „fáradjon be az Európai Parlament és a magyar hatóságok irodáiba, mert sem a brüsszeli vizsgálaton, sem az ügyészségi meghallgatáson eddig egyszer sem jelent meg, pedig többször beidézték".