Brüsszelben tartott eligazítást Soros a Fidesz szerint

Fotó: AFP / ERIC PIERMONT

-

A párt szóvivője azt mondta, az EP jelentése a milliárdos elgondolásai alapján készült.


Az elmúlt napok fejleményei újra igazolták, hogy a brüsszeli döntéshozók Soros György kézi vezérlése mellett hozzák meg "migránspárti döntéseiket" – mondta Puskás Imre. A Fidesz szóvivője szerint Soros az elmúlt napokban ismét Brüsszelben járt és "eligazítást tartott".

Puskás szerint egy, az internetre felkerült kép igazolja, hogy a milliárdos Cecilia Wikström svéd liberális EP-képviselővel, az "egyik legbefolyásosabb bevándorlásügyi politikussal" találkozott november 10-én. Wikström készítette elő azt a jelentést, amelyet csütörtökön fogadott el az Európai Parlament, annak tartalma pedig pontról pontra visszaigazolja a milliárdos elgondolásait – mondta a szóvivő.

Az EP határozatában megtalálható a felső korlát nélküli kvóta a migránsok tagállamok közötti elosztására, Soros szervezeteinek részvétele a migránsok betelepítésében, a családegyesítés felgyorsítása, valamint a tagállamok hatáskörének további szűkítése Brüsszel javára.

"Ezek a fejlemények aggasztóak és felháborítóak" – mondta Puskás. A milliárdos spekuláns korábban is megfordult már az EU központjában, ahol számos uniós vezetővel találkozott, arról azonban a mai napig nem lehet tudni, hogy kivel miről egyeztetett – mondta.

A Fidesz szóvivője szerint Wikström szerepel azon a listán, amely Soros – 226 EP-képviselőt tartalmazó – megbízható szövetségeit sorolja fel. Ezek a szövetségesek most is komoly szerepet játszottak abban, hogy az EP-n keresztül mehetett a "gyakorlatilag a Soros-terv megvalósítását" tartalmazó jelentéstervezet – mondta.

Puskás szerint az is aggasztó, hogy Wikström a szavazás után arról beszélt, a kötelező betelepítést ellenző tagországokat egyszerűen le kellene szavazni. "Magyarán az európai uniós politikusok úgy gondolják, hogy az emberek véleménye – ami számunkra a legfontosabb –, a magyar emberek véleménye nem számít" – mondta, és aggasztónak nevezte, hogy uniós politikusok ezen az antidemokratikus állásponton vannak.

Ebből is látszik, hogy a kormány kemény harc előtt áll, amelyben csak a magyar emberekre számíthat. A küzdelemhez ezért szükség van az emberek állásfoglalására, ezért nagyon fontos, hogy péntekig minél többen küldjék vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet – mondta Puskás.

A Fidesz szóvivője azt mondta, feltételezésük szerint az emberek a jelenlegi nemzeti konzultációban az összes korábbinál nagyobb aktivitást mutatnak majd.

Az ország közbiztonsága ügyében különböző felmérések helyett azoknak a tényeken alapuló, 2010 óta egyre kedvezőbb bűnügyi statisztikáknak kell hinni, amelyek szerint Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa.

Puskás manírnak nevezte "azt a fajta cukormázat", amellyel szerinte a Jobbik elnöke akarja leönteni pártját. Az ellenzéki párt mögötti tartalom ugyanis nem változott: a Jobbik továbbra is egy "rasszista, antiszemita" párt – mondta Puskás, aki szerint ezt a Jobbik politikusainak közelmúltban újra nyilvánosságra került, ám azóta a pártjukban nem szankcionált kijelentései is bizonyítják.