Brüsszel bízik Budapestben

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Nem kívánta kommentálni a kvótareferendummal összefüggő plakátkampányt az Európai Bizottság, de reméli, hogy a magyar hatóságok „valamennyi érvet" bemutatják.


Az Európai Bizottság szóvivője kijelentette: nem kívánnak reagálni a magyar kormánynak az október 2-i referendumot előkészítő plakátkampányában megfogalmazott állításokra. Margaritisz Szkinasz ugyanakkor hozzátette: remélik, hogy „a magyar politikai osztály (a kampány során) az érvek legszélesebb tárházát teszi majd hozzáférhetővé a magyar közvélemény számára” - jelentette a Bruxinfo.

„Az Európai Bizottság intézményi kommunikációra és nem kitalációkra specializálódott. Nekünk higgadtan és objektíven kell kifejtenünk az EU pozícióját arról, ami az uniós joganyag része, amit (a döntéshozatal során) elfogadtak, és aminek jelenleg is folyik a végrehajtása” – jelentette ki Juncker szóvivője. Szkinasz hozzátette: „Mindenki tisztában van azzal, hogy a magyar referendum nem egy alkalmazandó jogszabályról szól, hanem valami olyasmiről, ami a jövőben történhet”.

„A Bizottság kizárólag tárgyszerű információkkal foglalkozik, nem pedig kitalációkkal” – ismételte meg még egyszer a szóvivő.