Brit kampány: a UKIP-vezér megmondta a magáét egy magyar bevándorlónak

Fotó: AFP / BEN STANSALL

-

Aki azonban egy hangot sem értett a politikus szavaiból. Nigel Farage megnyugtatta az 5 éve Angliában élő magyar férfit, hogy ha szigorítják is a bevándorlási szabályokat, őt visszamenőlegesen már nem utasítják ki az országból. Egy lengyel herceg közben kardpárbajra hívta ki a UKIP-vezért, mert elege lett Farage kelet-európaiak ellen uszító retorikájából.


Loncsarevity Ivánt nem könnyű kizökkenteni a nyugalmából. Fotósok és újságírók kereszttüzében, valamint a brit bevándorlásellenesek vezetőjével a háta mögött, olyan zavartalanul tisztogatta a kezében levő, alkatrésznek tűnő valamit, mint egy veterán médiaszereplő. Mikor az egyik riporter megkérdezte tőle, hogy ő is az euroszkeptikus UKIP-et támogatja-e, a magyar bevándorló Loncsarevity csak egy jóságos mosollyal válaszolt. Csak később derült ki, hogy valószínűleg a kérdést sem értette, mivel a 62 éves férfi nem igazán beszél angolul.


Nigel Farage UKIP-vezér és Loncserevity Iván találkozása így egy kissé kínosra sikerült, mivel közös nyelv hiányában a politikus percekig csak csendben állt és nézte, ahogy a gyári munkás szorgoskodik. Nigel Farage az újságíróknak elmondta, hogy visszamenőleg már nem kíván senkit sem kitoloncolni az országból, így Loncsarevity és a többi, már kint élő magyar bevándorló fellélegezhet.Új „kihívója” akadt Farage-nak

Nigel Farage közben Közép-Európa egy másik fiával is kapcsolatba került, méghozzá egy lengyel herceggel, aki kardpárbajra hívta ki a lengyel bevándorlók ellen rendszeresen felszólaló politikust. „Ami sok, az sok Mr. Farage. Szeretnék önnel egy reggel a Hyde parkban találkozni, és úgy elintézni az ügyet, ahogy egy 18. századi lengyel arisztokrata és egy angol úriember tette volna” – mondja Farage-nak címzett videójában Jan Zylinski, aki a kardpárbaj helyett egy tévéstúdióban tartott szópárbajra is hajlandó kiállni. Az ajánlatot Farage visszautasította.