Brit hatóság perli a Star Warst Harrison Ford törött lába miatt

Forrás: The Picture Desk / Lucasfilm / 20th Century Fox / The Kobal Collection

-

A brit munka-egészségügyi hatóság perelte be a Star Wars: Az Ébredő erő mögött álló produkciós céget, amiért a színészt megsebesítette egy hidraulikus fém ajtó.


A HSE csütörtökön értesítette a Walt Disney Co. leányvállalataként működő brit Foodles Production nevű céget, hogy pert indított ellene, amiért négy ponton is megsértették a munkabiztonságra vonatkozó előírásokat.

Harrison Ford 2014 júniusában sérült meg a forgatáson, amikor az Ezeréves Sólyom díszletének egyik fém ajtaja eltörte a lábát. A színészt repülővel szállították kórházba, a forgatást pedig két hétre felfüggesztették.

"A munkáltatókat törvény kötelezi arra, hogy megvédjék munkatársaikat és ez ugyanúgy vonatkozik egy filmstábra, mint egy ipari üzemre " - közölte a hatóság, amelynek honlapja szerint az első meghallgatás május 12-én lesz.

A Foodles Production "csalódott" a döntés miatt, mert a vizsgálat alatt végig együttműködött a hatósággal, és "top prioritás" számukra a biztonság, közölte a cég szóvivője.

A film mostanáig világszerte több mint kétmilliárd dollár bevételt hozott. A sorozat nyolcadik részének munkálatai már megkezdődtek a Pinewood Stúdióban és várhatóan 2017 decemberében kerül a mozikba.