Bringások miatt zárják le a fél várost szombaton

Fotó: MTI/MTVA / Mohai Balázs

-

Szombaton újra megrendezik az I Bike Budapest megmozdulást, a biciklisek a város fontosabb szakaszain haladnak majd át.


A Közraktár utcában gyülekeznek holnap három órakor a résztvevők, a facebookon meghirdetett esemény eddigi adatai szerint közel hatezer emberre lehet számítani. A felvonulás utolsó állomása a Margitsziget.

Fő közlekedési útvonalakat érint a felvonulás a Lánchíd, a Széchenyi István tér, a Clark Ádám tér, a Pesti alsó és felső rakpart, az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Károly körút teljes, és a Margit híd részleges lezárásával, közölte honlapján a rendőrség.


Érdemes elkerülni a Hungária körúti körgyűrűn és Budán a Margit körút - Alkotás út - Bocskai út vonalán belüli területeket a demonstráció idejére. A menet végig rendőrségi biztosítás mellett halad.A felvonulás útvonalai, a Budapesti Rendőrfőkapitányság térképe


A szervezők felhívása szerint mindenkinek ott a helye, aki szeretné Budapestet bringás várossá tenni, vagy aki csak tekerni szeretne egyet.


A bringás örömünnep a Critical Mass sikerei után jött létre, két év kihagyás után. A tavalyi I Bike Budapest volt a legnagyobb ilyen jellegű megmozdulás a fővárosban.

Ha valaki csatlakozna, a pontos útvonal:
Közraktár utca - Pesti alsó rakpart - Dráva utca - Dózsa György út - Andrássy út - Bajcsy Zsilinszky út - Károly körút – Múzeum körút - Üllői út - Ferenc krt - Petőfi híd - Műegyetem rkp - Budai alsó rakpart - Döbrentei tér - Attila út - Alagút - Lánchíd - Széchényi tér – Akadémia utca – Báthori utca - Honvéd utca - Markó utca - Széchényi felső rakpart - Jászai Mari tér - Margithíd – Margitsziget (Rózsakert előtti rét)