Brazil színekbe öltözik a Lánchíd

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Száz nap múlva kezdődik a riói olimpia. A MOB a sportolók sarkában lesz, jön a Hajdú bé app, és a Budapest-Rio közvetlen járat.


Száz nap múlva kezdődik a riói olimpia, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke úgy számol, a kvótát szerző sportolóink száma eléri majd a 140-et. Jelenleg „122 kvótánk van 13 sportágban, pedig sokan már temették a csapatot – közölte Borkai. – Biztos voltam abban, hogy az olimpiai csapatnak sikerül még újabb kvótákat szereznie.”

„Az is igaz, hogy vannak vesztesei is az elmúlt időszaknak, Berki Krisztiánt személyesen is nagyon sajnálom, illetve azt is, hogy nincs kézis csapatunk az olimpián, mert egy csapat az egész küldöttség hangulatát nagyon fel tudja dobni – ismerte el az elnök. – Azért a női és a férfi pólósokért izgulhatunk, ami pozitívum.”

Borkai köszönetet mondott a MOB támogatóinak, és kiemelte, hogy a kormány is sokat segít, ezért is lehetséges, hogy „nálam nem jelentkezett olyan versenyző, aki elégedetlenkedett volna, mondván, nem tudtuk biztosítani a megfelelő feltételeket”.


Zéró tolerancia

A MOB-elnök külön kiemelt a hátralévő száz nap „számtalan feladatából” egyet, a doppingellenes harcot: „Zéró toleranciát hirdettünk, tájékoztatunk minden versenyzőt, és emeljük az ellenőrzések számát. A MOB-nak hangsúlyos feladata a nem megengedett eszközöket használókat kiszűrni. Ne gondolják a sportolók, hogy megússzák, figyelni fogjuk minden lépésüket, mert egyetlen pozitív doppingeset tönkre tudja tenni az egész olimpiai küldöttség megítélését.”


Brazilos Lánchíd

A száznapos határidő alkalmával a világ számos fővárosában a brazil nemzeti színekbe, zöld-sárgába öltözik egy-egy épület, Budapesten a Lánchidat lesz érdemes figyelni – árulta el Valter Pecly Moreira, Brazília magyarországi nagykövete.

Több támogató egyedi kampánnyal készül a játékokra, Risztov Éva a Túró Rudi játékát méltatta, az OTP pedig egy motiváló üzeneteket küldő appot készített, melyek közül a legjobbakat Hajdú B. István sportkommentátor mondja fel. A Tensi Tours utazási iroda három turnusban (augusztus 4-11., 10-17., 16-23.), közvetlen járatokat indít az olimpiára.