Bradyvel tovább szárnyal a New England

Fotó: Getty Images / Elsa

-

A Patriots visszavágott a szezonbeli egyetlen vereségéért. Megszületett az idei NFL második döntetlenje is.


Az NFL honlapjának beszámolója alapján ezúttal a Cincinnati BengalsWashington Redskins összecsapáson nem tudtak egymással dűlőre jutni a csapatok. Az NFL-ben rendkívül ritka a döntetlen, hiszen a hosszabbításban az első támadássorozatot leszámítva már egy mezőnygól is elég a sikerhez. Most mégis egy héten belül ez a második, legutóbb az Arizona CardinalsSeattle Seahawks találkozó végződött 66-ra. A ligában ezt megelőzően legutóbb 1997-ben fordult elő, hogy egy szezonon belül két döntetlen is születik.


Tom Brady a New England Patriots irányítója


Továbbra is fantasztikus formában van Tom Brady és a New England Patriots: a 39 éves irányító ezúttal 315 passzolt yarddal, közte négy touchdown-átadásssal zárt a Buffalo Bills otthonában aratott 41–25-ös győzelem alkalmával. A New England szezonbeli egyetlen vereségét éppen a Billstől szenvedte el, ám akkor még Brady négymérkőzéses eltiltása miatt nem játszott. Érdekesség, hogy a Patriots irányítói ebben az idényben még nem adták el a labdát, az NFL történetében mindössze kétszer fordult elő, hogy egy csapat ezt ne tegye meg az első nyolc mérkőzésén, 1960-ban a Cleveland Browns, 2008-ban pedig a Washington Redskins irányítói remekeltek.

Az Oakland Raiders nem mindennapi mérkőzésen 30–24-re nyert a Tampa Bay Buccaneers otthonában. A kaliforniaiak irányítója, Derek Carr 513 passzolt yarddal zárta a találkozót, amely klubrekord, az NFL történetében pedig a kilencedik legjobb. A Raiders egy NFL-rekordot is felállított, hiszen a bírók 23 alkalommal büntették valamilyen szabálytalanság miatt a csapatot. Érdekesség, hogy Carr 41 yardra volt Norm Van Brocklin NFL-csúcsától a passzolt yardok tekintetében úgy, hogy 71 yardtól fosztották meg valamilyen szabálytalanság miatt.


Eredmények

NFL, 8. játékhét

Cincinnati BengalsWashington Redskins 27–27 hosszabbítás után
Carolina PanthersArizona Cardinals 30–20
Buffalo BillsNew England Patriots 2541
Cleveland BrownsNew York Jets 28–31
Houston TexansDetroit Lions 2013
Indianapolis ColtsKansas City Chiefs 14–30
New Orleans SaintsSeattle Seahawks 2520
Tampa Bay BuccaneersOakland Raiders 24–30 – hosszabbítás után
Denver BroncosSan Diego Chargers 2719
Atlanta FalconsGreen Bay Packers 33–32
Dallas CowboysPhiladelphia Eagles 2923 hosszabbítás után