Brady még keres egy kis pénzt a nyugdíjas évei előtt

Fotó: Getty Images / Christian Petersen

-

A New England Patriots 2019-ig szóló szerződést kötött a csapat irányítójával, a 39 éves Tom Bradyvel.


Tom Brady 2017-ben lejáró szerződését két évvel meghosszabbította a New England Patriots, így a liga egyik legjobb irányítója 2019-ig osztogathatja a touchdown-passzokat a bostoni csapattársaknak – írja NFL-forrásokra hivatkozva az amerikai ESPN sportoldal.


Bradynek a következő két szezonra 9, illetve 10 millió dollárt garantált az eddigi szerződése, azonban miután a Patsnek van mozgástere, ezért a következő szezonnak azzal a jóleső tudattal vághat neki, hogy 15 millió dolláros fizetésével ő lesz a csapat legjobban kereső játékosa. A következő három évben ennél biztosan kevesebbet fog keresni, de a pontos részletek még homályosak. A NFL történetének egyik legjobb irányítója szerződése lejártakor 42 éves lesz.

Az ESPN információi szerint a Patriots 13 millió dollárral van a fizetési sapka alatt, így a klub máris megkezdte a szerződéshosszabbítási tárgyalásokat a csapat védelmének magját alkotó játékosokkal – Jamie Collinsszal, Dont'a Hightowerrel, Chandler Jonesszal és Malcolm Butlerrel – akiknek egyaránt a következő szezon végéig érvényes a szerződésük.

Tom Brady 2000 óta játszik az NFL-ben, kizárólag a New England Patriots színeiben. Hatszor szerepelt Super Bowlban (ezt egyetlen másik irányító sem mondhatja el magáról), ezek közül négyet megnyert, és háromszor őt választották a mérkőzés legjobbjának (MVP). Annyi rekordot tart, hogy azt felsorolni is sok.

Brady új szerződését hivatalosan még nem jelentette be a klub és a liga, azt viszont már igen, hogy a padról továbbra is Jimmy Garoppolo fogja figyelni, hogy mikor kaphat lehetőséget Brady cseréjeként.